Σαβόρο

Συνταγή από dimitris | Ενημερώθηκε στις 31/12/2021

Το σαβόρο είναι ένας ψαρομεζές σκέτη απόλαυση.

Αλατίζουμε και αλευρώνουμε τα ψάρια και έπειτα τα τηγανίζουμε σε ένα μικρό τηγάνι.

Μόλις γίνουν τα τοποθετούμε όπως είναι σε ένα μπωλ.

Έπειτα σωτάρουμε λίγο αλεύρι στο λάδι και το σβήνουμε με το ξύδι.

Bάζουμε στο τηγάνι το σκόρδο αφού το έχουμε ψιλοκόψει, το δεντρολίβανο και τις σταφίδες καθώς και ένα ποτήρι νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Τα βράζουμε όλα μαζί για περίπου ένα τέταρτο.

Αφήνουμε τη σάλτσα μας να κρυώσει και περιχύνουμε τα ψάρια μέχρι να τα σκεπάσουμε ολότελα.

Τώρα, το μυστικό: αφήνουμε τα ψάρια μέσα στη σάλτσα για μία εβδομάδα και σερβίρουμε με τσίπουρο!!

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.7 (18 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Κατηγορία συνταγής

vanillia

πριν από 14 έτη 1 μήνας

Να και μια συνταγή για το αυθεντικό παλιό νησιώτικο σαβόρο!!!!Που ήταν τρόπος για να διατηρούν τα ψάρια εκτός ψυγείου, και δεν έβαζαν ποτέ ντομάτα όπως βάζουν τώρα...

Οι νέες συνταγές μας