Σοκολατένιοι ράβδοι με Φρουί γλασέ, το πιο νόστιμο γλυκό!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 05/02/2024

Μια εύκολη συνταγή με υλικά που έχετε στο σπίτι. Σοκολατένιοι ράβδοι με φρουί γλασέ, το πιο νόστιμο γλυκό! Σίγουρα δεν θα μείνουν στο τραπέζι σας για πολύ καιρό. Απλά πεντανόστιμοι! Η συνταγή είναι για 30 φοντάν (2 ράβδοι). Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. βούτυρο νωπό
  • Μιάμιση κούπα ζάχαρη άχνη
  • 3 κροκάδια
  • 50 γρ. λικέρ Grand Marnier
  • Μιάμιση κούπα φρουί γλασέ, ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα καρύδια, χοντροκομμένα
  • 50 γρ. γαρύφαλλο
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ραντίζουμε τα φρουί γλασέ με 2 κουταλιές από το λικέρ.

Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη, ν' αφρατέψει.

Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα, ρίχνουμε κι ενσωματώνουμε ένα, ένα τα κροκάδια.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο λικέρ και σταματάμε το χτύπημα.

Ρίχνουμε κι ανακατεύουμε τα καρύδια, το άρωμα και τα φρουί γλασέ.

Αφήνουνε το μείγμα να σταθεί 2 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο, να στερεοποιηθεί.

Έπειτα το χωρίζουμε στα δύο και πλάθουμε 2 μακριά λεπτά μπαστούνια.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το καλαμποκέλαιο.

Την αφήνουμε να κρυώσει, ώσπου ν' αρχίσει να πήζει.

Κατόπιν στρώνουμε τον πάγκο εργασίας 1 μεγάλο κομμάτι πλαστική μεμβράνη κι απλώνουμε επάνω τη μισή σοκολάτα, σε μήκος όσο είναι το μήκος των μπαστουνιών που πλάσαμε και πλάτος 10 εκατοστών περίπου.

Ακουμπάμε στο κέντρο, κατά μήκος επάνω στη σοκολάτα, το ένα μπαστούνι και σηκώνοντας από τις δύο πλευρές τη μεμβράνη, τις κλείνουμε επάνω από αυτό και το τυλίγουμε μέσα στη σοκολάτα.

Ετοιμάζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και το δεύτερο μπαστούνι και τα φυλάμε στην κατάψυξη.

Για να τα σερβίρουμε, τα αφήνουμε 15 λεπτά εκτός ψυγείου, να ξεπαγώσουν και τα κόβουμε σε φέτες 2 εκατοστών.

Τέλος τα βάζουμε σε γκοφρέ θηκούλες και φυλάμε τα φοντάν στο ψυγείο, ώσπου να τα σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γαρύφαλλο με βανίλια.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας