Υλικά Συνταγής
Μια νόστιμη συνταγή που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Σουηδική χωριάτικη ομελέτα. Χορταστική και αφράτη. Συνδυάζει μοναδικές γεύσεις. Δοκιμάστε την!
Υλικά συνταγής
- 100 γρ. μπέικον
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (40 γρ.)
- 4 πατάτες, βρασμένες (400 γρ.)
- 20 γρ. βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 60 γρ. γάλα
- 4 αυγά
- Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Κόβουμε το μπέικον σε κύβους και τις πατάτες σε λωρίδες.
Στην συνέχεια, βάζουμε το κρεμμύδι και το μπέικον σε ταψάκι, να ροδίσουν στο καυτό βούτυρο.
Ρίχνουμε τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Έπειτα, χτυπάμε τα αυγά, και τα αναμειγνύουμε με γάλα και μοσχοκάρυδο.
Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και το τοποθετούμε στο μεσαίο διάζωμα του φούρνου, ούτως ώστε να ψηθεί η ομελέτα για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Η χωριάτικη ομελέτα είναι έτοιμη.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Σερβίρουμε την ομελέτα αυτή με ντοματοσαλάτα και σουηδικές φρυγανιές.
- Για μικρότερη ποσότητα, χρησιμοποιούμε τηγάνι: ετοιμάζουμε το μείγμα, το ρίχνουμε στο τηγάνι, το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας, το σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε την ομελέτα να πήξει, σε χαμηλή φωτιά.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για ομελέτες
- Ομελέτα με πατάτες, η συνταγή από την Ισπανία
- Ομελέτα με πατάτες
- Ομελέτα φούρνου
- Γευστική τετραώροφη ομελέτα