Σούπα cappuccino από μανιτάρια, σκέτη απόλαυση!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 25/01/2023

Μια διαφορετική συνταγή που θα σας εντυπωσιάσει. Σούπα cappuccino από μανιτάρια, σκέτη απόλαυση! Φτιάχνεται εύκολα και υπόσχεται μοναδικές γεύσεις και αρώματα. Αν δεν την έχετε δοκιμάσει, απλά χάνετε!

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 πράσο, κομμένο φέτες (μόνο το άσπρο)
  • 50 γρ. βούτυρο, ανάλατο
  • 1 λίτ. ζωμό κότας
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • 12 ουρές καραβίδας
  • Λίγος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το πράσο στο βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά χωρίς να πάρουν χρώμα, και μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά, χωρίς να πάρουν χρώμα.

Στη συνέχεια βάζουμε τον ζωμό, την κρέμα και τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει να βράση.

Το χύνουμε πάνω στα λαχανικά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

Έπειτα, περνάμε την σούπα από το μπλέντερ.

Την φιλτράρουμε μέσα από μία λεπτή σίτα (εάν είναι κάπως πηχτή, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό) και αλατοπιπερώνουμε.

Βράζουμε τις καραβίδες για ένα λεπτό και αφαιρούμε τα τσόφλια, εάν δεν τις σερβίρετε αμέσως κρατήστε τις ζεστές.

Για να σερβίρουμε, ζεσταίνουμε την σούπα μέχρι να πάρει βράση και την κτυπάμε με ένα μπλέντερ χειρός για 2 λεπτά να κάνει αφρό και να δημιουργήσουμε τον «CAPPUCCINO».

Τέλος μοιράζουμε σε τέσσερα μπολ τις καραβίδες, χτυπάμε από πάνω την σούπα και ραντίζουμε με λίγο μαϊντανό.

Η σούπα cappuccino είναι έτοιμη.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Εάν δεν σερβίρουμε αμέσως τις καραβίδες, φροντίζουμε να τις κρατήσουμε ζεστές.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας