Σούπα τυριού τσένταρ, άρωμα Σκωτίας!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 26/01/2023

Η συνταγή για μια εκπληκτική σούπα με βάση το τυρί τσένταρ. Πρόκειται για μια σκωτσέζικη συνταγή που πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει. Απλή, εύκολη και γευστική. Ιδανική για όλες τις περιστάσεις. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!

Υλικά συνταγής

  • 2 κρεμμύδια
  • 200 γρ. τυρί τσένταρ
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2μισή φλ. γάλα
  • 2μισή φλ. νερό
  • 2 κύβους ζωμούς κρέατος
  • 4 πρέζες αλάτι
  • 2 πρέζες μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά κόβουμε τα κρεμμύδια σε πάρα πολύ λεπτές φέτες και ξύνουμε το τσένταρ.

Λιώνουμε στον πάτο της κατσαρόλας, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, το βούτυρο.

Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά της ώρας, μέχρι να πάρουν ένα διακριτικό καφέ χρώμα και να βγάλουν το άρωμα τους (καλό θα είναι να έχουμε πλύνει πρώτα κάτω από τη βρύση και σουρώσει μέσα σε τρυπητό τα κρεμμύδια για να κάνουμε διακριτικότερη τη γεύση τους).

Έπειτα, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία ακόμη, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για ενάμιση περίπου λεπτό.

Προσθέτουμε το γάλα, το νερό, τον ζωμό τι αλάτι και το πιπέρι (εννοείται ότι όσο προσθέτουμε αυτά τα υλικά, δεν σταματάμε καθόλου να ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα).

Κατόπιν ανεβάζουμε ελάχιστα τη θερμοκρασία και αφήνουμε τη σούπα μας να ζεσταίνεται για άλλα πέντε λεπτά.

Τέλος πασπαλίζουμε το ξυσμένο τυρί μας μέσα στο περιεχόμενο της κατσαρόλας, λίγη-λίγη, ενώ ανακατεύουμε με την κουτάλα αργά και σταθερά μέχρι να λιώσει όλο το τυρί (σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε τη σούπα μας να κοχλάσει).

Η σούπα τυριού είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Συνοδεύουμε τη σούπα με κριτσίνια του φούρνου, ή με bread sticks του εμπορίου.
  • Για έξτρα γεύση μπορούμε να προσθέσουμε και μπρόκολο στη σούπα μας.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για σούπες

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας