Υλικά Συνταγής
Μια πολύ ωραία και παραδοσιακή συνταγή για σουτζουκάκια με ρυζάκι, είτε για κύριο πιάτο μια καθημερινή είτε για συνοδευτικό σε τραπέζι.
Για τα σουτζουκάκια:
Βάζουμε σε μια λεκάνη, τα υλικά μας. Δηλαδή, τον κιμά, 6 σκελίδες σκόρδο τριμμένο, αλάτι και πιπέρι, την φρυγανιά και το κύμινι. Τα ζυμώνουμε και τα πλάθουμε όλα μαζί σε μακρόστενο σχήμα. Την ώρα που πλάθουμε ένα-ένα τα βουτάμε μέσα στο ποτήρι του κρασιού.
Για την σάλτσα:
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το τριμμένο κρεμμύδι και την μια σκελίδα σκόρδο που μας έχει περισσέψει. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, λίγο δυόσμο, λίγο βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε επίσης, το υπόλοιπο κρασί (1 ποτήρι) και αν θέλουμε λίγο ακόμα κύμινο. Αφήνουμε να σιγοβράσει λιγάκι, και μετά ρίχνουμε τα σουτζουκάκια μέσα στην κατσαρόλα.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα.
Για το ρύζι:
Τέλος, για το ρύζι, βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τα σακουλάκια με το ρύζι και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
Τα σουτζουκάκια μας είναι έτοιμα, σερβίρουμε με όσο ρύζι θέλουμε και περιχύνουμε με την σάλτσα μας από την κατσαρόλα. Καλή μας όρεξη!