Υλικά Συνταγής
Τα παιδιά τρελαίνονται για μπισκότα! Ειδικά όταν μας βοηθούν να τα φτιάξουμε. Δείτε πως φτιάχνω εγώ τα μπισκότα λεμονιού με αυτή τη συνταγή.
Βράζουμε σε 6 κουταλιές νερό την κανέλλα και τα γαρύφαλλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα ποτήρι διαλύουμε τη σόδα στον χυμό του λεμονιού.
Χτυπάμε στο μίξερ το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να ενοποιηθούν. Προσθέτουμε το νερό στο οποίο βράσαμε νωρίτερα τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε με το ξύσμα του λεμονιού, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι αφού πρώτα τα κοσκινίσουμε.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μία μαλακιά ζύμη.
Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη και κόβουμε με κουπ πατ ότι σχήμα μας αρέσει.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν στους 180 βαθμούς. Προσέχουμε να μη ροδίσουν πολύ!
Τα μπισκότα λεμονιού είναι έτοιμα!