Σταφιδόψωμα ατομικά, με καραμέλα!

Υλικά συνταγής
Σταφιδόψωμα ατομικά, με καραμέλα!

Αυτή η συνταγή για ατομικά σταφιδόψωμα θα σας αρέσει. Είναι εύκολη και δίνει «πλούσια» και νόστιμα σταφιδόψωμα που γίνονται ακόμα πιο γλυκά με την επικάλυψη καραμέλας και σιροπιαστά γιατί περιχύνουμε στο τέλος με την κρέμα γάλακτος. Τρώγωνται βέβαια και όπως είναι... Η συνταγή δεν ενδείκνυεται πάντως αν κάνετε δίαιτα!!!

Υλικά Συνταγής

  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 220 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 220 γρ. σταφίδες ξανθές ή μαύρες
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά

Για τη γαρνιτούρα καραμέλας

  • 70 γρ. βούτυρο
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση Συνταγής

Καταρχάς προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220 βαθμούς.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με την μπέικιν πάουντερ.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το βάζουμε να τα χτυπάει για να φουσκώσει το μείγμα.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και λίγο-λίγο το αλεύρι με την μπέικιν ενώ παράλληλα το μίξερ ανακατεύει το μείγμα.

Τώρα, προσθέτουμε τις σταφίδες μας στο μείγμα του σταφιδόψωμου.

Μόλις ανακατευτεί καλά το μείγμα σταματάμε το ανακάτεμα.

Μοιράζουμε τον χυλό σε ατομικά φορμάκια που έχουμε βουτυρώσει.

Βάζουμε τα σταφιδόψωμα να ψηθούν στον προθερμασμένο φούρνο μας για 30-35 λεπτά στους 200 βαθμούς.  

Αντί να περιμένουμε να τα φάμε όπως είναι ζεστά (δείτε φωτό), ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα.

Μοιράζουμε την κρέμα γάλακτος στα δύο. Το μισό θα μπει στην καραμέλα και με το υπόλοιπο θα γαρνίρουμε τα σταφιδόψωμα.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την ζάχαρη, το βούτυρο και η μισή κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει όλη η ζάχαρη.

Αφήνουμε τη γαρνιτούρα να βράσει για 5 λεπτά και να πήξει, ανακατεύοντας όμως για να μην μας κολλήσει στο κατσαρολάκι.

Την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος την χτυπάμε σε ένα μπολ για να φουσκώσει.

Είμαστε έτοιμοι. Βγάζουμε τα ατομικά σταφιδόψωμα από τα φορμάκια τους και τα βάζουμε σε πιάτα. Γαρνίρουμε με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε με την καραμέλα!

Καλή απόλαυση! Κρατήστε κανένα σταφιδόψωμα παράμερα, γιατί θα γίνουν ανάρπαστα...

Συνταγές για σταφιδόψωμα και όχι μόνο

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής