Κέικ τιραμισού με σκούρα σοκολάτα, απλά θεϊκό

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Αν αγαπάτε τα αφράτα και κρεμώδη γλυκά αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει για εσάς. Κέικ τιραμισού με σκούρα σοκολάτα. Το πιο λαχταριστό γλυκό ψυγείου. Ακολουθήστε τα βήματα για ένα τέλειο αποτέλεσμα!

Υλικά συνταγής

  • 2 αυγά, χωρισμένα και 3 κρόκοι
  • 100 γρ. ζάχαρη, ψιλή
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη και κρύα
  • 4 κ.σ. σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη
  • 350 γρ. δυνατός καφές
  • 4. κ.σ. κόκκινο κρασί
  • 20 σαβαγιάρ
  • 2 κ.σ. κακάο, σε σκόνη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με μιξεράκι χειρός όλους τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε να γίνουν ομοιογενές μείγμα.

Στη συνέχεια σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια, ώσπου να «σφίξουν» χωρίς να στεγνώσουν, και προσθέτουμε σίγα-σιγά στο μείγμα της σοκολάτας.

Έπειτα σε μπολ ανακατεύουμε τον καφέ και το κρασί και βουτάμε μέσα τα σαβαγιάρ αφήνοντας μόνο για λίγο, να μουλιάσουν ελαφρά.

Χρησιμοποιώντας δέκα σαβαγιάρ σκεπάζουμε τη βάση από μακρόστενη φόρμα (28Χ18 εκατοστά).

Αδειάζουμε τη μισή κρέμα σοκολάτας επάνω στα σαβαγιάρ, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και μετά με την υπόλοιπη κρέμα.

Κατόπιν πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κακάο και με την τριμμένη σοκολάτα.

Τέλος, βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, να παγώσει, και σερβίρουμε.

Το κέικ τιραμισού είναι έτοιμο.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Αντί για τυρί κρέμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μασκαρπόνε μαλακό.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας