Τούρτα παγωτό με μπισκότο και φράουλες

Υλικά συνταγής

Το καλοκαιράκι έρχεται σιγά σιγά και όλοι ανυπομονούμε. Δοκιμάστε μια συνταγή που θα σας δροσίσει. Απολαυστική τούρτα παγωτό με μπισκότο και φράουλες. Θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι σας. Δοκιμάστε την!

Υλικά συνταγής

Για την τούρτα

  • 250 γρ. μπισκότα, ολικής άλεσης
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου

Για το παγωτό

  • 1 κουτί σαντιγί, φυσική (250 γραμμάρια)
  • 1 κουτί γάλα, ζαχαρούχο (400 γραμμάρια)
  • 1 κουτί εβαπορέ (400 γραμμάρια)
  • 1 βανίλια
  • 500 γρ. φράουλες, ώριμες  
  • Μισό φλ.τσ. μαρμελάδα φράουλα  
  • 2 μισή κ.σ. κονιάκ

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, αλέθουμε τα μπισκότα στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες μέχρι να γίνουν σκόνη.

Προσθέτουμε το λιωμένο (σε θερμοκρασία δωματίου) βούτυρο και τα αναμειγνύουμε στο μίξερ.

Στρώνουμε το μείγμα της βάσης σε φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 22 εκατοστών και πατάμε καλά να ισιώσει το μείγμα στην βάση της φόρμας.

Το αφήνουμε στο ψυγείο.

Στην συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ την φυσική σαντιγί να αφρατέψει και να διπλασιαστεί σε όγκο για 7 με 8 λεπτά.

Προσθέτουμε την βανίλια και λίγο-λίγο το ζαχαρούχο γάλα.

Συνεχίζουμε να χτυπάμε για να ενωθούν καλά τα υλικά.

Προσθέτουμε το εβαπορέ και χτυπάμε για 5 λεπτά επιπλέον, να αφρατέψει και να κρυώσει το μείγμα.  

Το αδειάζουμε με προσοχή, στην παγωμένη βάση μπισκότου στη φόρμα.

Το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.

Έπειτα κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις ραντίζουμε με χυμό λεμονιού.

Ζεσταίνουμε την μαρμελάδα να λιώσει και προσθέτουμε το κονιάκ.

Ανακατεύουμε και σουρώνουμε το μείγμα.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Βγάζουμε το παγωμένο τσιζ κέικ από την κατάψυξη.

Με προσοχή αφαιρούμε τα πλαϊνά της φόρμας.

Τέλος, στρώνουμε τις φράουλες πάνω στο παγωτό και περιχύνουμε με την χλιαρή μαρμελάδα (που είναι πλέον σαν σιρόπι).

Σερβίρουμε σε τρίγωνα.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Εάν θέλουμε, μπορούμε να διακοσμήσουμε την τούρτα μας και με λίγα κεράσια τα οποία βουτάμε στην σοκολάτα.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής