Σπιτικό παγωτό καϊμάκι, πολυαγαπημένο!

Συνταγή από Μαρακι | Ενημερώθηκε στις 28/04/2020

Καθώς ο καιρός βελτιώνεται και τα απογεύματα θυμίζουν καλοκαίρι, τι προτιμότερο από το να απολαύσουμε ένα παγωτάκι; Και τι παγωτάκι; Το παγωτό καϊμάκι, που σερβίρεται από την δεκαετία του '60 και είναι ένα από τα παλιότερα και πολυαγαπημένα παγωτά. Δοκιμάστε αυτή την κλασική συνταγή και θα με θυμηθείτε!

Υλικά Συνταγής

  • 4 ½ φλιτζάνια γάλα
  • 15 γρ. σαλέπι
  • 1 ¼ φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να κάψει.

Κατόπιν σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο από το ζεστό γάλα, το σαλέπι, την βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά για να διαλυθεί το σαλέπι.

Έπειτα προσθέτουμε λίγο λίγο το καυτό γάλα στο μείγμα με το σαλέπι και όταν έχουμε πλέον φτάσει στο μισό, τοποθετούμε την κατσαρόλα με το σαλέπι στην φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει μια βράση.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα.

Το σουρώνουμε σε ένα μεγάλο μπωλ, το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε την κρεμά γάλακτος.

Αφού το ανακατέψουμε πολύ καλά το βάζουμε στην κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει.

Και αυτό ήταν το παγωτάκι μας είναι έτοιμο. Καλή μας απόλαυση!

 

Συμβουλές για το παγωτό καϊμάκι

  • Δεν ξεχνάμε ότι κάθε μια ώρα θα πρέπει να το ξύνουμε με ένα πιρουνάκι από πάνω για να αποκτήσει κρυσταλλική μορφή.
  • Για ένα καλύτερο... αποτέλεσμα, μπορούμε να το σερβίρουμε με τριμμένο φιστικί Αιγίνης ή γλυκό του κουταλιού Βύσσινο.

Κι άλλες συνταγές για ωραία παγωτά:

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (9 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας