Τζατζίκι παντζαριού

Συνταγή από eleni | Ενημερώθηκε στις 11/01/2022

Αυτή εδώ είναι μια πολύ ωραία συνταγή που έχω για παντζαροσαλάτα με γιαούρτι, ή τζατζίκι παντζαριού όπως το λένε κάποιοι άλλοι. Η συγκεκριμένη συνταγή βγάζει 4-5 μερίδες οπότε είναι ό,τι πρέπει αν έχετε τραπέζι με πολλά άτομα.

Αρχικά, καθαρίζουμε και βράζουμε τα παντζάρια για μία ώρα ή μέχρι να δούμε ότι έχουν μαλακώσει. Για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να έχουμε αγοράσει έτοιμα, βρασμένα παντζάρια οπότε δε χρειάζεται να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο.

Στη συνέχεια κόβουμε τα παντζάρια σε μικρά κυβάκια (όπως φαίνεται στην παντζαροσαλάτα της φωτογραφίας). Συμβουλή: Αν έχετε το μηχανηματάκι που κάνει φέτες τα αυγά, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για το τεμαχισμό των παντζαριών σας. Κόβετε σε 2 κομμάτια το κάθε παντζάρι και μετά τα παιρνάτε από το μηχάνημα 2 φορές το καθένα, μια φορά οριζόντια και μία φορά κάθετα, οπότε το τελικό αποτέλεσμα είναι τα κυβάκια παντζαριού έτοιμα για το τζατζίκι μας!

Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και τα κυβάκια παντζαριού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τυρί, το σκόρδο, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο δυόσμο. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα όμορφο ομοιόμορφο τζατζικάκι.

Το τζατζίκι παντζαριού είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο για αρκετές ημέρες όπως είναι με το μπολ αρκεί να το έχετε σκεπάσει αεροστεγώς με μια μεμβράνη.

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (23 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος

Οι νέες συνταγές μας