Ξεχωριστή τάρτα με μασκαρπόνε και μπανάνα

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 09/09/2021

Θέλετε να φτιάξετε ένα ξεχωριστό γλύκισμα που θα ξετρελάνει και τους πιο απαιτητικούς; Τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτή την υπέροχη τάρτα με μασκαρπόνε και μπανάνα. Υπόσχεται απόλαυση και μαγικό συνδυασμό γεύσεων. Δοκιμάστε την!

Υλικά συνταγής

  • 180 γρ. μπισκότα digestive
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. σιρόπι (golden syrup)

Για τη γέμιση

  • 250 γρ. μασκαρπόνε
  • 140 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 μεγάλες μπανάνες, σφιχτές
  • 25 γρ. σοκολάτα υγείας
  • 25 γρ. λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ετοιμάζουμε τη βάση μας.

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ, χωρίς να τα αφήσουμε να γίνουν σκόνη.

Ρίχνουμε τα ψιλοτριμμένα μπισκότα σ’ ένα μπολ.

Στη συνέχεια, λιώνουμε το βούτυρο μαζί  με το σιρόπι σ’ ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε το μείγμα με τα ψιλοκομμένα μπισκότα.

Στρώνουμε το μείγμα μέσα σε μια ταρτιέρα ή σε μια λυόμενη φόρμα διαμέτρου 20 εκατοστών.

Βάζουμε τη βάση του γλυκού στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Κατόπιν, ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Χτυπάμε με μια ξύλινη κουτάλα το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε χτυπώντας το χυμό λεμονιού, σταδιακά.

Μετά, κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές ροδέλες και τις ανακατεύουμε με τη γέμιση.

Καλύπτουμε τη βάση του γλυκού με τη γέμιση και ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού.

Χοντροτρίβουμε τις σοκολάτες στον τρίφτη και πασπαλίζουμε το γλυκό με τα ξύσματα λευκής και μαύρης σοκολάτας.

Τέλος, βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.

Η τάρτα με μασκαρπόνε και μπανάνα είναι έτοιμη.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Το σιρόπι το βρίσκουμε σε μπουκαλάκι στα σούπερ μάρκετ με την ένδειξη στην ετικέτα: Golden Syrup.
  • Όσο περισσότερη ώρα αφήσουμε το γλυκό στο ψυγείο, τόσο πιο συμπαγές θα γίνει και θα κόβεται πιο εύκολα, χωρίς να διαλύεται.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας