Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Τάρτα με φράουλες, το καλύτερο καλοκαιρινό γλυκό! Δροσερή και πάνω από όλα απολαυστική. Μην χάνετε χρόνο, μπείτε στην κουζίνα και ξεκινήστε!
Υλικά συνταγής
- 350 γρ. γάλα
- 1 κ.γλ. άρωμα βανίλιας
- 4 κρόκοι αυγών
- 70 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. αλεύρι
- 1 έτοιμη βάση τάρτας, ψημένη (20 εκ)
- 500 γρ. φράουλες
- 3 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο, ζεσταμένη
- Φράουλες φρέσκιες, για τη διακόσμηση
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το άρωμα βανίλιας και τα αφήνουμε να “κάψουν”, ανακατεύοντας 1 με 2 φορές.
Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι κουταλιά-κουταλιά και λίγο ζεστό γάλα.
Χτυπάμε για 1 με 2 λεπτά και αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε για 2 με 3 λεπτά, να γίνει απαλή και πηχτή κρέμα.
Έπειτα, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Βάζουμε την έτοιμη βάση τάρτας σε μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος και αδειάζουμε την κρέμα στη βάση της τάρτας.
Ξεπλένουμε καλά και καθαρίζουμε τις φράουλες.
Τις κόβουμε σε φέτες και τις αραδιάζουμε επάνω στην κρέμα της τάρτας.
Μετά, αλείφουμε με τη ζεστή μαρμελάδα βερίκοκο.
Διακοσμούμε με επιπλέον φράουλες και αλείφουμε πάλι με λίγη ακόμα ζεστή μαρμελάδα βερίκοκο.
Τέλος, βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για 30 λεπτά ή μέχρι να κρυώσει καλά.
Λίγο πριν σερβίρουμε, βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε σε φέτες.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Ετοιμάζουμε την τάρτα λίγες ώρες πριν τη σερβίρουμε, καθώς αν την αφήσουμε πολλές ώρες, θα “μουλιάσει” η ζύμη.
- Μπορούμε να σερβίρουμε την τάρτα με τις φράουλες μαζί με χτυπημένη κρέμα γάλακτος ή παγωτό βανίλια.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για τάρτα
- Εύκολη τάρτα με κεράσια
- Η πιο νόστιμη και απλή τάρτα με βερίκοκα
- Ταρτάκια με φράουλες, γλυκά και ονειρεμένα
- Η πιο απλή πάστα φλώρα με μαρμελάδα βατόμουρο
- Πάστα φλώρα, το ονειρεμένο γλυκό