Τάρτα με ροδάκινα, το τέλειο γλυκό!

Υλικά συνταγής
Τάρτα με ροδάκινα, το τέλειο γλυκό!

Μια συνταγή που θα γλυκάνει και τους πιο απαιτητικούς. Τάρτα με ροδάκινα, το τέλειο γλυκό! Το πιο νόστιμο και δροσερό γλυκό που μπορείτε να απολαύσετε κάθε ώρα της ημέρας. Είναι ελαφρύ και πάνω από όλα γευστικό. Δοκιμάστε αυτή την τάρτα και δεν θα χάσετε!

Υλικά συνταγής

Για την τάρτα

  • 2 κούπες αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. αλάτι
  • 1 μισή κουταλιά ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο κρύο, σε κομματάκια
  • 60 γρ. νερό, παγωμένο

Για τη γέμιση

  • 6 ροδάκινα, μεγάλα
  • Μισή κούπα ζάχαρη
  • Μισή κούπα αμύγδαλα φιλέ, ψημένα
  • 2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 60 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 3-4 κ.σ. αμυγδαλάκι φιλέ, ψημένο

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη σ' ένα μπολ.

Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε με τα δάχτυλα ή με τον αναδευτήρα ζύμης, να σχηματιστούν χοντρά τρίμματα.

Στην συνέχεια, ραντίζουμε με το νερό και μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα, ζυμώνοντάς την απαλά.

Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Την ανοίγουμε σε φύλλο, το οποίο απλώνουμε σε μια ταρτιέρα με διάμετρο 30 εκατοστά.

Το πατάμε καλύπτοντας τη βάση και τα τοιχώματά της.

Έπειτα, καθαρίζουμε τα ροδάκινα και φυλάμε τα 2 πιο ώριμα, για τη σάλτσα.

Κόβουμε τα υπόλοιπα σε όμορφες λεπτές φέτες και τις αραδιάζουμε μέσα στην τάρτα, αφού πρώτα την πασπαλίσουμε με τη μισή ζάχαρη και τα αμύγδαλα.

Πασπαλίζουμε τα ροδάκινα με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Κατόπιν, ψήνουμε την τάρτα σε φούρνο 190 βαθμών Κελσίου, για 25 με 30 λεπτά.

Μετά, κόβουμε τα ροδάκινα που φυλάξαμε σε κομμάτια, τα βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ διαλυμένο στο νερό, το χυμό λεμονιού και σιγοβράζουμε, ώσπου να μαλακώσει το ροδάκινο και να διαλυθεί η ζάχαρη.

Περνάμε το μείγμα από σίτα, για να γίνει διάφανη σάλτσα.

Περιχύνουμε μ' αυτή τα ροδάκινα μέσα στην τάρτα, αφού κρυώσει προηγουμένως.

Τέλος, βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες, και την γαρνίρουμε με το αμυγδαλάκι.

Η τάρτα με ροδάκινα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!

Συμβουλές

  • Την σερβίρουμε σκέτη ή με μπάλες παγωτό βανίλια.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για τάρτα

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: