Υλικά Συνταγής
Η συνταγή για το πιο νόστιμο και εύκολο γλυκό. Χαλβάς σπιτικός από την Αρκαδία, σκέτη απόλαυση! Ιδανικός για όλες τις ώρες και ιδιαίτερα αγαπητό την περίοδο της νηστείας. Δοκιμάστε τον και θα μας θυμηθείτε!
Υλικά συνταγής
- 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
- 2 φλ.τσ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 3 φλ.τσ. ζάχαρη
- 4 φλ.τσ. νερό
- 1 φλ.τσ. μαύρη σταφίδα
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1 φλ.τσ. καρύδια, κοπανισμένα
Εκτέλεση συνταγής
Πρώτα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και, όταν κάψει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνεχώς μέχρι να 'καβουρντιστεί'.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα και χαμηλώνοντας τη φωτιά, ρίχνουμε το νερό, στο οποίο προηγουμένως έχουμε διαλύσει τη ζάχαρη.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα χωρίς διακοπή, έως ότου ο χαλβάς ξεκολλήσει τελείως από την κατσαρόλα και δεν έχει καθόλου υγρασία.
Λίγο πριν τον βγάλουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σταφίδα.
Τέλος τον βάζουμε σε φορμάκια και τον σερβίρουμε πασπαλισμένο με ζάχαρη, κανέλα και κοπανισμένα καρύδια.
Ο χαλβάς είναι έτοιμος.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι είδος σταφίδα θέλουμε (άσπρες ή μαύρες).
Δείτε και αυτές τις συνταγές για χαλβά
- Χαλβάς Φαρσάλων σαπουνέ, γλυκιά απόλαυση!
- Πεντανόστιμος χαλβάς λεμονιού
- Χαλβάς της Αλέκας
- Χαλβάς Φαρσάλων
- Χαλβάς Σαμιώτικος, ξεχωριστή απόλαυση!
- Χαλβάς πολίτικος, η κλασική συνταγή!