Εύκολος χαλβάς με φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 22/05/2023

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και ελαφρύ γλυκό που υπάρχει. Εύκολος χαλβάς με φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού. Νηστίσιμος και απολαυστικός. Δεν θα μείνετε σίγουρα στο ένα κομμάτι!

Υλικά συνταγής

  • 2 φλ.τσ. σιμιγδάλι, χονδρό
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μισή φλ. ζάχαρη
  • Μισό φλ. μέλι
  • 5 φλ. νερό
  • 50 γρ. κουκουνάρια
  • 50 γρ. σταφίδες ξανθές
  • Μισό φλ. καρύδια, τριμμένα
  • 2 κομμάτια κανέλλας
  • 3 γαρύφαλλα
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι.

Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το μέλι και τα μυρωδικά να βράσουν.

Το αφήνουμε να ξαφρίσει και να συνεχίσει η βράση μέχρις ότου να πάρει άρωμα το νερό.

Στη συνέχεια σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει με μια φλούδα πορτοκάλι (για να απορροφήσει την κάπνα του ελαιόλαδου) και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς, πάντοτε σε σιγανή φωτιά.

Όταν το σιμιγδάλι πάρει το χρώμα που θέλουμε τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε τις σταφίδες, τα κουκουνάρια και τα καρύδια, ανακατεύουμε και έπειτα ρίχνουμε το σιρόπι.

Βάζουμε την κατσαρόλα πάλι σε σιγανή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του, κατεβάζουμε και ανακατεύουμε καλά.

Τέλος σκεπάζουμε με μια πετσέτα επί 5 λεπτά και τον βάζουμε σε φόρμα ή φορμάκια.

Ο χαλβάς με φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού είναι έτοιμος.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Εάν θέλουμε να δώσουμε μια έξτρα γεύση στον χαλβά μας, τον πασπαλίζουμε με κανέλα.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για χαλβά

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας