Χαλβάς Φαρσάλων σαπουνέ, γλυκιά απόλαυση!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 12/04/2023

Το διασημότερο τοπικό προϊόν της πόλης των Φαρσάλων, που ταξιδεύει το όνομα της πολύ μακρύτερα από τα όριά της, ακόμη και πολύ μακρύτερα από τα σύνορα της Ελλάδας, είναι βέβαια ο χαλβάς. Φτιάχνεται με λίγα υλικά, και προσφέρει πολλά αρώματα, και άφταστη γλύκα.Θα πάθετε πλάκα!

Υλικά συνταγής

  • Μισό πακέτο μαργαρίνη
  • 2 φλ. νισεστέ (είδος αλευριού)
  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 4 φλ. νερό
  • Καρύδια και αμύγδαλα άσπρα, καβουρδισμένα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το 1 φλιτζάνι ζάχαρης και τους ξηρούς καρπούς.

Στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα να μην πιάσει.

Παράλληλα σε ένα σαγανάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη (που κρατήσαμε) για να κάνουμε την καραμέλα, φροντίζοντας να λιώσει αλλά να μην μαυρίσει.

Όταν τα υλικά στην κατσαρόλα έχουν γίνει ένα μείγμα ρίχνουμε την καραμέλα και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε, προσέχοντας να έχει λιώσει καλά η μαργαρίνη.

Έτσι έχουμε τη μάζα που θέλουμε.

Τέλος τη ρίχνουμε σε φόρμα ζελέ και σε 3 με 4 ώρες (ή την άλλη μέρα) ο χαλβάς μας είναι έτοιμος για σερβίρισμα.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Αντί για μαργαρίνη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βούτυρο.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για χαλβά

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας