Καγιανάς, η σπεσιαλιτέ της Λακωνίας!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Μια καλοκαιρινή συνταγή που θα σας θυμίσει τα καλοκαίρια της γιαγιάς. Νόστιμος Καγιανάς, η σπεσιαλιτέ της Λακωνίας! Φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα. Ένα άκρως χορταστικό φαγητό. Συνοδέψτε τον καγιανά με φρέσκο ψωμάκι!

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. ώριμες ντομάτες
  • 6 αυγά, χτυπημένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μισό φλ.τσ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.

Τις βάζουμε σ' ένα τηγάνι και στη συνέχεια τις βράζουμε μέχρι να πιουν τα υγρά.

Σ' ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, έπειτα προσθέτουμε την σάλτσα που ετοιμάσαμε και την αφήνουμε να τσιγαριστεί για λίγο.

Τέλος ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ο καγιανάς.

Η στραπατσάδα μας είναι έτοιμη.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για έξτρα νοστιμιά, λίγο πριν ψηθεί τελείως ο καγιανάς, ρίχνουμε στο τηγάνι φέτα τριμμένη και ανακατεύουμε.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας