Η καλύτερη στραπατσάδα με άρωμα Ζακύνθου

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή που υπόσχεται νοστιμιά. Η καλύτερη στραπατσάδα με άρωμα Ζακύνθου. Εύκολο και αγαπητό φαγητό που τρώγεται κάθε εποχή. Δοκιμάστε την!

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 6 πιπεριές (2 κόκκινες, 2 πορτοκαλί, 2 κίτρινες), ψιλοκομμένες 
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 ντομάτες, κομμένες σε μικρά κυβάκια  
  • 300 γρ. φέτα, σκληρή  
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη  
  • 8 αυγά

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα απ’ όλα σε μια φαρδιά κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια για 4 με 5 λεπτά, να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν «χρώμα».

Στην συνέχεια, προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 3 με 4 λεπτά, να φύγουν τα πολλά υγρά.

Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε, να ενωθούν όλα τα υλικά.

Έπειτα, σε ένα καθαρό μεγάλο μπολ, χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με την κεφαλογραβιέρα και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρό­λα.

Αφήνουμε για 3 με 4 λεπτά, να σιγοψηθεί και να αρχίσει να πήζει.

Τέλος, γυρίζουμε και ανακατεύουμε ελαφρά, να πήξει η στραπατσάδα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Σερβίρουμε με φρέσκια σαλάτα της αρεσκείας μας και ζεστό φρέσκο ψωμί.

Σχετικές συνταγές

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: