Μύδια σαγανάκι, με άρωμα Ελλάδας!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 22/07/2023

Ένα από τα πιο γευστικά θαλασσινά, καλοκαιρινά κυρίως πιάτα που θα τρελάνει τον ουρανίσκο σας! Μύδια σαγανάκι, με άρωμα Ελλάδας! To απόλυτο ορεκτικό. Κατάλληλα για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. φρέσκα μύδια
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • Λίγη καυτερή πιπεριά
  • Μισό κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ σάλτσα ντομάτας
  • 5-6 κλαράκια μαϊντανό
  • Μισό φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ξεπαγώνουμε τα μύδια σε ένα μπολ και τα βάζουμε να στραγγίσουν.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές σε ροδέλες και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε μια πλατιά και κοντή κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μουστάρδα και τη σάλτσα, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε τα μύδια ανακατεύοντας ελαφρά και αλατοπιπερώνουμε.

Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε για 2 με 3 λεπτά.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά περίπου.

Έπειτα προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη και τον μαϊντανό.

Βράζουμε μέχρι να λιώσει η φέτα και να χυλώσει η σάλτσα.

Τέλος σερβίρουμε ζεστό σε ρηχή πιατέλα για σαγανάκι ή σε πήλινο σκεύος και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη επιπλέον θρυμματισμένη φέτα.

Τα μύδια σαγανάκι είναι έτοιμα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Προσοχή στο χρόνο μαγειρέματος τον μυδιών, δε χρειάζονται παραπάνω από 5 λεπτά. Όσο μαγειρεύονται μαζεύουν και σφίγγουν.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένα μύδια αντί για φρέσκα.
  • Αντί για καυτερές πιπεριές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγες σταγόνες tabasco.

Σχετικές συνταγές

Πηγή εικόνας:ewoman.gr

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας