Υλικά Συνταγής
Μοναδική συνταγή για ένα πιάτο που θα καταπλήξει. Σπανάκι με μύδια, σκέτη νοστιμιά! Ο καλύτερος τρόπος να μαγειρέψετε το σπανάκι. Θρεπτικό φαγητό που συνδυάζει ωραίες γεύσεις.
Υλικά συνταγής
- 1 μισή κιλό σπανάκι
- Μισό κιλό μύδια, φρέσκα
- 2 σκ. σκόρδο, λιωμένο
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- Μισό φλ. άνηθο
- Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 μισή φλ. βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, καθαρίζουμε εξωτερικά τα μύδια με σύρμα ψιλό για να φύγει η άμμος και τα ξεπλένουμε καλά.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι να μαραθεί με βούτυρο, για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε ανακατεύοντας τα μύδια και το σκόρδο, τον άνηθο, τον μαϊντανό και τέλος το σπανάκι πολύ καλά πλυμένο και χοντροκομμένο.
Τέλος, αφήνουμε να βράσουν 25 με 30 λεπτά και τα σερβίρουμε ζεστά.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Σερβίρουμε με λεμόνι και επιπλέον άνηθο.
Σχετικές συνταγές
- Σουπιές με σπανάκι
- Γίγαντες χωριάτικοι με σπανάκι, μυρωδικά (και φέτα)!
- Μύδια ατμού με λευκό κρασί, απόλαυση!
- Μύδια αχνιστά