Μύδια ατμού με λευκό κρασί, απόλαυση!

Υλικά συνταγής
Μύδια ατμού με λευκό κρασί, απόλαυση!

Αυτή η συνταγή για μύδια αχνιστά δεν είναι μια απλή και συνηθισμένη συνταγή, αλλά ένα από τα αστέρια της ποιοτικής κουζίνας. Θα το αγαπήσει κάθε λάτρης των θαλασσινών. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

Yλικά συνταγής

  • 1 κιλό μύδια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί (αρετσίνωτο)
  • 2 μέτρια κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά καθαρίζουμε και ξεδιαλέγουμε τα μύδια. Πετάμε όσα μύδια έχουν ανοικτό ή σπασμένο κέλυφος.

Όσα έχουν κλειστά κελύφη, τα τρίβουμε πολύ καλά με μια σκληρή βούρτσα, κόβουμε τα «γένια» τους και τα πλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.

Τα αφήνουμε να στραγγίσουν.

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τα κρεμμύδια, τα οποία και έχουμε ψιλοκόψει, τον μισό μαϊντανό, το κρασί και τα μύδια.

Κλείνουμε καλά την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 6-8 λεπτά.

Προσθέτουμε αλατοπίπερο.

Τα μύδια μας είναι έτοιμα, οπότε κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Τέλος, σερβίρουμε τα μύδια γαρνιρισμένα με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

 Καλή μας όρεξη!

 

Συμβουλές για τα μύδια

  • Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό γιατί κατεβάζουν τα μύδια.
  • Όσα μύδια δεν ανοίξουν κατά το μαγείρεμα, τα πετάμε.
  • Ταιριάζουν τέλεια με ρύζι.

Άλλες συνταγές για μύδια

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 4)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Βασικά υλικά: 
Είδος Κουζίνας: