Γαρίδες ψητές με πικάντικη σάλτσα

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Η πιο εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο με ψητές γαρίδες σε πικάντικη σάλτσα. Συνοδεύστε το με ρύζι ή ζυμαρικό της επιλογής σας και απολαύστε ένα υπέροχο γεύμα στο οικογενειακό τραπέζι σας. Η συγκεκριμένη σάλτσα της συνταγής ταιριάζει με όλα τα θαλασσινά!

Υλικά συνταγής

  • 30 μεγάλες γαρίδες, ωμές
  • Για τη πικάντικη σάλτσα:
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα κομμένη στα δύο, χωρίς τους σπόρους
  • 2 μακριές κόκκινες καυτερές πιπεριές φρέσκιες
  • 35 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα
  • 60 γρ. πιπεριές λιαστές σε ελαιόλαδο (βαζάκι)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κόκκινο κρασόξιδο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας επάνω την ουρίτσα τους.

Αφαιρούμε το μαύρο νευράκι που βρίσκεται στη ράχη τους.

Τις ανακατεύουμε με λίγο αλάτι και τις βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 Βαθμούς Κελσίου.

Τυλίγουμε το σκόρδο σε αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε ταψί με την ντομάτα και τις καυτερές πιπεριές.

Τα ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά.

Έπειτα, σκορπάμε τα αμύγδαλα στο ταψί και ψήνουμε για 3 με 5 λεπτά.

Αδειάζουμε τα αμύγδαλα σε μπλέντερ και τα ψιλοκόβουμε.

Κατόπιν πιέζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και την ντομάτα και βάζουμε τη σάρκα τους στο μπλέντερ.

Χωρίζουμε τις καυτερές πιπεριές στα δύο και αφαιρούμε τους σπόρους.

Ξεφλουδίζουμε και ρίχνουμε τη σάρκα στο μπλέντερ.

Στραγγίζουμε τις λιαστές πιπεριές και τις προσθέτουμε στο μπλέντερ με το ελαιόλαδο, το κρασόξιδο, λίγο αλάτι και 2 κουταλιές νερό.

Χτυπάμε ώσπου να γίνει απαλός πολτός.

Έπειτα προθερμαίνουμε το γκριλ ή ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι.

Αλείφουμε τις γαρίδες με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 3με 4 λεπτά ή ώσπου να ψηθούν και να αλλάξουν χρώμα (να γίνουν ροζ).

Τέλος σερβίρουμε με τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει.

Οι γαρίδες είναι έτοιμες.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να ετοιμάσουμε και να διατηρήσουμε την σάλτσα για 5 με 6 μέρες στο ψυγείο.
  • Αντί για πιπεριές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τσίλι.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας