Θαλασσινά με κους κους

Συνταγή από Eat4health | Ενημερώθηκε στις 04/08/2023

Μια εξαιρετική νηστίσιμη συνταγή με θαλασσινά και κους κους! Μπορείτε να αντικαταστήσετε την πεσκανδρίτσα με μπακαλιάρο. Συνοδεύστε με τυροκαυτερή ή μπουργιουρντί και λευκό κρασί!

Βράζετε σε 1 φλιτζάνι νερό για 10 λεπτά την πεσκανδρίτσα ή το μπακαλιάρο και τα στραγγίζετε. Πλένετε καλά τα οστρακοειδή. Τρίβετε τα κελύφη των μυδιών και αφαιρείτε τα «γένια» τους. Τα ξεπλένετε πάλι.

Ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε το σκόρδο. Προσθέτετε τα θαλασσινά, αρκετό πιπέρι και 1 κουταλιά τριμμένο μαϊντανό. Τα βράζετε χωρίς νερό μέχρι να ανοίξουν. Φιλτράρετε το ζουμί στο οποίο έβρασαν και το ανακατεύετε με το ζουμί από τα ψάρια και το ζωμό των λαχανικών.

Σε μεγάλη χαμηλή κατσαρόλα σοτάρετε το κους κους ή το πλιγούρι και το κρεμμύδι στο υπόλοιπο λάδι για 2’. Σβήνετε με το κρασί. Περιχύνετε κατά διαστήματα το πλιγούρι με το ζεστό ζωμό και ανακατεύετε. Σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι ή το κους κους για 12’-13’.

Λίγο πριν το τέλος, προσθέτετε τα θαλασσινά (ψάρια και οστρακοειδή), το καλαμπόκι ή τα ρεβίθια και τον αρακά και ανακατεύετε καλά. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και άνηθο και σερβίρετε.

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Κατηγορία συνταγής

Οι νέες συνταγές μας