Θαλασσινά με κους κους

Από Eat4health, 22 Ιούλιος, 2022
Μερίδες

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544110678824-0'); });

Βράζετε σε 1 φλιτζάνι νερό για 10 λεπτά την πεσκανδρίτσα ή το μπακαλιάρο και τα στραγγίζετε. Πλένετε καλά τα οστρακοειδή. Τρίβετε τα κελύφη των μυδιών και αφαιρείτε τα «γένια» τους. Τα ξεπλένετε πάλι.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1563274737213-0'); });

Ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε το σκόρδο. Προσθέτετε τα θαλασσινά, αρκετό πιπέρι και 1 κουταλιά τριμμένο μαϊντανό. Τα βράζετε χωρίς νερό μέχρι να ανοίξουν. Φιλτράρετε το ζουμί στο οποίο έβρασαν και το ανακατεύετε με το ζουμί από τα ψάρια και το ζωμό των λαχανικών.

Σε μεγάλη χαμηλή κατσαρόλα σοτάρετε το κους κους ή το πλιγούρι και το κρεμμύδι στο υπόλοιπο λάδι για 2’. Σβήνετε με το κρασί. Περιχύνετε κατά διαστήματα το πλιγούρι με το ζεστό ζωμό και ανακατεύετε. Σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι ή το κους κους για 12’-13’.

Λίγο πριν το τέλος, προσθέτετε τα θαλασσινά (ψάρια και οστρακοειδή), το καλαμπόκι ή τα ρεβίθια και τον αρακά και ανακατεύετε καλά. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και άνηθο και σερβίρετε.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1563274903402-0'); });

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Κατηγορία συνταγής

Οι νέες συνταγές μας