Αμυγδαλωτά, εύκολη συνταγή για το πατροπαράδοτο γλυκάκι

Υλικά συνταγής
Αμυγδαλωτά, συνταγή για το πατροπαράδοτο γλυκάκι

Αυτή εδώ είναι μια κλασική και παραδοσιακή συνταγή για αμυγδαλωτά σαν αυτή των γιαγιάδων μας. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι!

Υλικά συνταγής

  • 1 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κοπανισμένα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 1 βανίλια
  • ανθόνερο

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190 βαθμούς.

Σε ένα μπωλ, αρχίζουμε να ανακατεύουμε τα κοπανισμένα αμύγδαλα με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι.

Προσθέτουμε τα ασπράδια του αυγού και τη βανίλια μας και ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα, πλάθουμε μικρά μπαλάκια.

Τα βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά περίπου.

Μόλις κρυώσουν ελαφρά, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Αυτό ήταν. Τα αμυγδαλωτά μας είναι έτοιμα, και μάλιστα διατηρούνται εύκολα για πολλές μέρες.

Και δεν χρειαζόμαστε κάτι άλλο, το γλυκό μας είναι έτοιμο για να τους εντυπωσιάσει όλους. Καλή μας απόλαυση!

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: