Απολαυστικές σοκολατένιες γκοφρέτες, το καλύτερο γλύκισμα

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή που θα γλυκάνει τον ουρανίσκο σας. Απολαυστικές σοκολατένιες γκοφρέτες, το καλύτερο γλύκισμα. Αξίζει να τις δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής

  • 340 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομματάκια
  • 1 φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3 κ.σ. μέλι, θυμαρίσιο
  • 3 κ.σ. ρούμι μαύρο ή κονιάκ
  • 1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ (αφαιρούμε 7 κομμάτια)
  • 1 φλ. νιφάδες ρυζιού
  • Μισό φλ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
  • Μισό φλ. κερασάκια γλασέ, ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. λιωμένη κουβερτούρα, για την επικάλυψη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, τοποθετούμε σε μπέν μαρί, τη σοκολάτα με το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν.

Αποσύρουμε από την φωτιά.

Προσθέτουμε το ρούμι και το μέλι, σπάμε τα Πτι Μπερ με τα χέρια (όχι στο μπλέντερ), σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα.

Έπειτα, προσθέτουμε τις νιφάδες ρυζιού, τα κερασάκια και τα καρύδια.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι, ούτως ώστε να αναμειχθούν τα υλικά.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή σε μακρόστενο ταψί.

Στην συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα και με το κουτάλι ισιώνουμε την επιφάνεια του.

Παγώνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.

Γυρνάμε το γλυκό, σε δίσκο ή ξύλο κοπής.

Αφαιρούμε την λαδόκολλα και κόβουμε τις γκοφρέτες σε μακρόστενα κομμάτια.

Τέλος, βουτάμε τη γκοφρέτα στη ζεστή λιωμένη κουβερτούρα και αφήνουμε σε λαδόκολλα να κρυώσει και να σκληρύνει η επικάλυψη της σοκολάτας.

Οι σοκολατένιες γκοφρετούλες μας είναι έτοιμες.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Να θυμάστε πάντα ότι τα υλικά σας, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.7 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: