Κέικ αφράτο

Από eleni, 19 Οκτώβριος, 2009
Μερίδες

Με την παρακάτω συνταγή θα φτιάξετε ένα αφράτο και εύκολο κέικ για να γλείφετε και τα δάχτυλά σας.

Σε ένα μπωλ, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε ελαφρά.

Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα στο μείγμα και τα «χτυπάμε» μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.

Μόλις γίνει ομοιόμορφο το μείγμα, ρίχνουμε σιγά σιγά και το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.

Μετά, προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού και την κανέλα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ, και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 170 βαθμούς.

Για σιγουρευτούμε ότι το κέικ είναι έτοιμο,  το τρυπάμε με ένα μαχαίρι και κοιτάζουμε αν βγαίνει στεγνό. Αν όχι, το αφήνουμε να ψηθεί λίγο ακόμα!

Μόλις γίνει, βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Τέλος, βγάζουμε το αφράτο κέικ μας από τη φόρμα και αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.7 (18 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Κατηγορία συνταγής
Βασικά υλικά

Οι νέες συνταγές μας