Κέικ αφράτο

Υλικά συνταγής

Ένα αφράτο και εύκολο κέικ για να γλείφετε και τα δάχτυλά σας.

Σε ένα μπωλ, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε ελαφρά.

Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα στο μείγμα και τα «χτυπάμε» μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.

Μόλις γίνει ομοιόμορφο το μείγμα, ρίχνουμε σιγά σιγά και το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.

Μετά, προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού και την κανέλα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ, και ρίχνυμε μέσα το μείγμα μας. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 170 βαθμούς.

Για σιγουρευτούμε ότι το κέικ είναι έτοιμο, το τρυπάμε με ένα μαχαίρι και κοιτάζουμε αν βγαίνει στεγνό. Αν όχι, το αφήνουμε να ψηθεί λίγο ακόμα!

Μόλις γίνει, βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Τέλος, βγάζουμε το αφράτο κέικ μας από τη φόρμα και αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.8 (Ψήφοι: 5)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Βασικά υλικά: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: