Υλικά Συνταγής
Οι αυγόφετες είναι ένα αγαπημένο κολατσιό για μικρούς και μεγάλους. Εδώ θα δούμε μια πειραγμένη συνταγή για γεμιστές αυγοφέτες όπου βάζουμε μέσα γαλοπούλα, πάριζα και τυρί γκούντα να λιώνει. Θα τις φάτε και θα τις απολαύσετε!
Υλικά Συνταγής
- 8 φέτες ψωμί του τοστ
- 4 φέτες πάριζα
- 4 φέτες γαλοπούλα
- 4 φέτες τυρί τύπου γκούντα
- 4 αυγά χτυπημένα
- 1 ποτήρι κρύο γάλα
- Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα και το αλατοπίπερο. Το αφήνουμε παράμερα και ετοιμάζουμε τις αυγόφετές μας.
Παίρνουμε μία φέτα ψωμί του τοστ, βάζουμε πάνω μία φέτα πάριζα, μία φέτα γκούντα, μία φέτα γαλοπούλα και σκεπάζουμε με μία ακόμα φέτα ψωμί του τοστ. Όπως δηλαδή φτιάχνουμε ένα σάντουιτς.
Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα υλικά, για να ετοιμάσουμε συνολικά 4 αυγοφέτες.
Μόλις τα ετοιμάσουμε όλα, βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί.
Παίρνουμε ένα-ένα τα σάντουιτς και τα βουτάμε στα γρήγορα στο μείγμα του αυγού, και από τις δύο πλευρές.
Όπως είναι, βάζουμε κάθε αυγοφέτα στο τηγάνι και την τηγανίζουμε στο καυτό λάδι για 1 λεπτό. Γυρνάμε πλευρά και κοιτάμε να ροδίσουν και οι δύο πλευρές της.
Οι γεμιστές αυγόφετες μας, είναι έτοιμες.
Καλή όρεξη!