Βασική ζύμη πίτσας, η πιο εύκολη συνταγή

Συνταγή από eleni | Ενημερώθηκε στις 27/11/2023

Ψάχνετε την καλύτερη συνταγή ζύμης για πίτσα, για να φτιάξετε μια σπιτική θεσπέσια πίτσα που θα ζηλεύει και η καλύτερη πιτσαρία της γειτονιάς; Μην ψάχνετε άλλο! Αυτή εδώ η συνταγή για εύκολη ζύμη πίτσας είναι πράγματι μία από τις καλύτερες που υπάρχουν.

Με τις ποσότητες της συνταγής θα φτιάξετε πολύ εύκολα δύο μεσαίες πίτσες στις οποίες μπορείτε να βάλετε ότι τραβάει η καρδιά σας, και να φτιάξετε π.χ. ελληνική πίτσα, αγροτική πίτσα ή πίτσα μαργαρίτα. Φαντασία να υπάρχει και μπόλικη ζύμη για πίτσα και ψήνετε ότι θέλετε. Στην τελική πάρτε ιδέες από τους καταλόγους της πιτσαρίας!

Εκτέλεση συνταγής

Για να ετοιμάσουμε την εύκολη ζύμη για πίτσα, ρίχνουμε όλα τα υλικά της συνταγής σε ένα βαθύ μπολ και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν σε μια μπάλα.

Η’ ακόμα καλυτερα, αν έχουμε, τα βάζουμε στην κουζινομηχανή με το εξάρτημα για το ζυμάρι και την αφήνουμε να τα ανακατέψει μέχρι η ζύμη πίτσας να γίνει μια μπάλα και να καθίσει κάτω.

Με το εξάρτημα για το ζυμάρι, η κουζινομηχανή ετοιμάζει την εύκολη ζύμη σε 1 λεπτό

Αυτό ήταν! Στη συνέχεια λαδώνουμε καλά το μεγάλο ταψί της κουζίνας και απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας σε όλη την επιφάνεια του ταψιού δουλεύοντας την με τα δάχτυλα μας. Μετά γαρνίρουμε την ζύνη με ό,τι υλικά πίτσας θέλουμε ντομάτα κονκασέ, γκούντα, ζαμπόν, πιπεριά κλπ).

Για μεγαλύτερη ευκολία σε μια μεγάλη άδεια επιφάνεια της κουζίνας ή πάνω στο φύλλο σιλικόνης της Tupper, «ανοίγουμε» την εύκολη ζύμη με τον πλάστη σε ότι σχήμα θέλουμε (τετράγωνη ή στρογγυλή).

Η εύκολη ζύμη για πίτσα πάνω στο φυλλο σιλικόνης έτοιμη να την απλώσουμε με τα δάχτυλα ή τον πλάστη

Η εύκολη ζύμη για πίτσα με ό,τι υλικά προτιμάει κανείς, συνήθως θέλει 25 λεπτά ψήσιμο και γίνεται μούρλια!

Συμβουλές

  • Οταν απλώσετε την ζύμη για πίτσα στο ταψί, μην «γυρίσετε» προς τα πάνω και πίσω τις άκρες που περισσεύουν. Προσπαθήστε να το αποφύγετε αυτό, και να βάλετε γέμιση μέχρι τις άκρες.
  • Την ίδια ζύμη, αφαιρώντας τα πολλά μυρωδικά, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για τυρόπιτα κουρού ή τυροπιτάκια.
  • Το φύλλο σιλικόνης είναι τέλειο για να «ανοίξουμε» ζύμη για την πίτσα. Μετά το βάζουμε απευθείας πάνω στη σχάρα του φούρνου. Χωρίς ταψί δηλαδή...
Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.5 (57 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Κατηγορία συνταγής
Βασικά υλικά

Οι νέες συνταγές μας