Βασιλόπιτα

Από eleni, 29 Δεκέμβριος, 2013
Μερίδες

Αυτή είναι μια καταπληκτική και δοκιμασμένη στο σπίτι συνταγή για την παραδοσιακή βασιλόπιτα!

Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και τα αυγά και ανακατεύουμε.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη βανίλια και την κανέλα και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μίξερ. Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια, τα φρουτάκια γλασέ και τις σταφίδες.

Χτυπάμε όλα τα υλικά για 3 λεπτά.

Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μίγμα. Μην ξεχάσετε σε αυτό το στάδιο να βάλετε το φλουρί, τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε το κέικ στους 175 βαθμούς για 1 ώρα. Για να δούμε αν ψήθηκε, βουτάμε ένα μαχαίρι στο κέικ και αυτό θα πρέπει να βγει "καθαρό".

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε τη βασιλόπιτα!

Η βασιλόπιτα μας είναι έτοιμη!

Χρόνια Πολλά!

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.5 (8 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας