Γλυκό με μήλα και καρύδια, ελαφρύ και ονειρεμένο!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 09/01/2024

Η συνταγή που μπορείτε να απολαύσετε όλες τις ώρες. Δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτό το γλυκό με μήλα και καρύδια, ελαφρύ και ονειρεμένο! Απόλαυση σε κάθε μπουκιά. Δοκιμάστε το!

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά διαλύουμε το κορν φλάουρ maizena σε 1 φλιτζάνι γάλα.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα καλά με το βιτάμ.

Στη συνέχεια αναμιγνύουμε την ALSA βανιλέτα, τη ζάχαρη και τα αυγά.

Προσθέτουμε στο ζεστό γάλα το διαλυμένο κορν φλάουρ, ανακατεύουμε, αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά μερικά λεπτά και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών.

Όταν η κρέμα πήξει την αποσύρουμε από τη φωτιά.

Έπειτα προσθέτουμε στην κρέμα το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα φρούτα και τη μισή ποσότητα καρυδόψιχας μαριναρισμένα στο μπράντι.

Τέλος, ρίχνουμε την κρέμα σε μεγάλο μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο 3 ώρες να κρυώσει και να πήξει.

Τη στιγμή του σερβιρίσματος γαρνίρουμε με την υπόλοιπη καρυδόψιχα και ροδέλες μήλου.

Το γλυκό μας είναι έτοιμο.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Αντί για μπράντι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κονιάκ.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας