Το σύκο είναι ως γνωστόν καλοκαιρινό φρούτο. Τι καλύτερο λοιπόν από το να φτιάξετε μια πεντανόστιμη και πρωτότυπη μαρμελάδα με το μοναδικό αυτό φρούτο, μιας που είναι και η εποχή τους; Απολαύστε την για πρωινό με φρέσκο ψωμί!
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό σύκα πλυμένα, κομμένα στα δύο και αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι τους
- 900 γρ. καστανή ζάχαρη
- 200 γρ. χυμό λεμονιού
- 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 βανίλια
Εκτέλεση συνταγής
Πρώτα βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη, τη βανίλια, μαζί με τους χυμούς σε δυνατή φωτιά.
Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα σύκα.
Αφήνουμε περίπου 20 λεπτά να σιγοβράσει, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας.
Τέλος μοιράζουμε την μαρμελάδα μας σε αποστειρωμένα βάζα και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Όταν ανοίξουμε τα βάζα, τα συντηρούμε στο ψυγείο.
Η μαρμελάδα σύκο με καστανή ζάχαρη είναι έτοιμη.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Μετά το άνοιγμα του βάζου, διατηρούμε τη μαρμελάδα στο ψυγείο.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για μαρμελάδα
- Οι πιο ωραίες συνταγές για μαρμελάδες
- Μαρμελάδα κεράσι, σπιτική όπως της γιαγιάς!
- Μαρμελάδα λεμόνι, με 5 υλικά!
- Μαρμελάδα βερίκοκο με πορτοκάλι, με πολύ ωραία γεύση
- Μαρμελάδα φράουλα, σπιτική και φρουτένια!
- Μαρμελάδα πορτοκάλι, με τα χεράκια σας
Πηγή: ewoman.gr