Πίτα Καισαρείας με παστουρμά

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 02/08/2023

Μια συνταγή διαφορετική με τις υπόλοιπες. Πρόκειται για την κλασσική πίτα Καισαρείας με βασικό συστατικό ένα προϊόν που κάποιος είτε λατρεύει είτε απεχθάνεται κι αυτό είναι ο παστουρμάς. Φτιάχνεται κατά κύριο λόγο στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Δοκιμάστε την!

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο, παραδοσιακό
  • 4 κ.σ. βούτυρο, φρέσκο για φύλλα
  • 20 φέτες παστουρμά
  • Μισό κιλό κασέρι, μαλακό
  • 2 μέτριες ντομάτες, σφιχτές
  • Λίγο κύμινο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, κόβουμε το κασέρι σε ίσες λεπτές φέτες και σε ροδέλες τις ξεφλουδισμένες ντομάτες.

Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε ένα μεσαίο ταψάκι και στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρωμένα.

Βάζουμε μια στρώση κασέρι και μετά βάζουμε τον παστουρμά και τις ντομάτες.

Κατόπιν πασπαλίζουμε με κύμινο, βάζουμε το υπόλοιπο κασέρι και τελειώνουμε προσθέτοντας άλλα 3 φύλλα, που προηγουμένως έχουμε βουτυρώσει καλά.

Τέλος, ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 30 με 35 λεπτά.

Η παστουρμαδόπιτα είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για έξτρα νοστιμιά, πασπαλίζουμε την πίτα μας με λίγο σουσάμι.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας