Διαφορετική πίτα Καισαρείας με παστουρμά

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή διαφορετική με τις υπόλοιπες. Πρόκειται για την κλασσική πίτα Καισαρείας με βασικό συστατικό ένα προϊόν που κάποιος είτε λατρεύει είτε απεχθάνεται κι αυτό είναι ο παστουρμάς. Φτιάχνεται κατά κύριο λόγο στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Δοκιμάστε την!

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο, παραδοσιακό
  • 4 κ.σ. βούτυρο, φρέσκο για φύλλα
  • 20 φέτες παστουρμά
  • Μισό κιλό κασέρι, μαλακό
  • 2 μέτριες ντομάτες, σφιχτές
  • Λίγο κύμινο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, κόβουμε το κασέρι σε ίσες λεπτές φέτες και σε ροδέλες τις ξεφλουδισμένες ντομάτες.

Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε ένα μεσαίο ταψάκι και στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρωμένα.

Βάζουμε μια στρώση κασέρι και μετά βάζουμε τον παστουρμά και τις ντομάτες.

Κατόπιν πασπαλίζουμε με κύμινο, βάζουμε το υπόλοιπο κασέρι και τελειώνουμε προσθέτοντας άλλα 3 φύλλα, που προηγουμένως έχουμε βουτυρώσει καλά.

Τέλος, ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 30 με 35 λεπτά.

Η παστουρμαδόπιτα είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για έξτρα νοστιμιά, πασπαλίζουμε την πίτα μας με λίγο σουσάμι.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: