Διαφορετικό ριζότο με σπαράγγια, πράσα και προσούτο

Υλικά συνταγής

Μια νόστιμη συνταγή για ένα φαγητό που μπορείτε να προσφέρετε στους καλεσμένους σας, κάνοντας την καλύτερη εντύπωση. Διαφορετικό ριζότο με σπαράγγια, πράσα και προσούτο. Μην χάνετε χρόνο, μπείτε στην κουζίνα και ξεκινήστε!

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. σπαράγγια
  • 5 κούπες ζωμό κοτόπουλου
  • 55 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ροδέλες πράσου
  • 1 μισή κούπα ρύζι αρμπόριο
  • Μισή κούπα κρασί, λευκό
  • 100 γρ. προσούτο, ψιλοκομμένο
  • 35 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, κόβουμε τα σπαράγγια σε διαγώνια κομμάτια πάχους μισού εκατοστού.

Στην συνέχεια, ρίχνουμε σε νερό που βράζει να ζεματιστούν.

Βάζουμε ελαιόλαδο και βούτυρο στο τηγάνι, ρίχνουμε τα πράσα να μαραθούν με λίγο νερό, ρίχνουμε το ρύζι να τσιγαριστεί και κατόπιν προσθέτουμε το κρασί.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζωμό κοτόπουλου.

Αφού ετοιμαστεί το ριζότο, το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και στο τέλος βάζουμε την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.

Το ριζότο είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για ριζότο

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: