Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή πλούσια σε γεύση. Παραδοσιακή φασολάδα με χοιρινό και πράσο. Ιδανική για τους χειμωνιάτικους, κρύους μήνες. Νόστιμη και απολαυστική!
Υλικά συνταγής
- 150 γρ. βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 2 πράσα, ψιλοκομμένα
- 1 μπαστουνάκι σέλερι, ψιλοκομμένο
- Μισό κιλό χοιρινό από το κιλότο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 κρεμμύδια, τριμμένα
- 250 γρ. χονδρά φασολάκια
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες & κομμένες ή 1 φλιτζάνι τριμμένη ΤΟΜΑΤΑ
- 3 γλυκές πιπεριές, μακρόστενες ψιλοκομμένες
- 1 κύβο ζωμός βοδινού
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά βάζουμε τα φασόλια από το βράδυ να φουσκώσουν σε μπολ με κρύο νερό.
Την επομένη τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό, τα βράζουμε 5 λεπτά και τα σουρώνουμε.
Στη συνέχεια βάζουμε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια, τα πράσα, το σέλερι, τις πιπεριές και τα μαραίνουμε με λίγο νερό.
Έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο και το κρέας και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά όλα μαζί.
Κατόπιν προσθέτουμε τις ντομάτες, τα φασόλια, τον κύβο, 4 φλιτζάνια νερό, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τέλος σιγοβράζουμε τη φασολάδα μιάμιση ώρα περίπου.
Η φασολάδα με χοιρινό και πράσο είναι έτοιμη.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Αν θέλουμε μια καυτερή γεύση στην φασολάδα μας μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μπούκοβο.
Άλλες συνταγές
- Διαφορετική φασολάδα με μπέικον και λουκάνικο
- Φασολάδα, η διάσημη σούπα της γιαγιάς
- Φασόλια γίγαντες με χωριάτικο λουκάνικο στο φούρνο
- Φρέσκα κουκιά με σάλτσα σκόρδου