Φασολάκια φρέσκα

Υλικά συνταγής

Τα φρέσκα φασολάκια είναι μια νηστίσιμη συνταγή για ένα λαδερό φαγητό. Τι ποιο υγιεινό από ένα πιάτο φρέσκα φασολάκια.

Καταρχήν καθαρίζουμε τα φασολάκια και αφαιρούμε τις κλωστές. Τα ξεπλένουμε καλά.

Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο . Προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε για λίγο. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα φασολάκια, τις πατάτες , τον μαιντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε το φαγητό μας καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και οι πατάτες.

Όταν ψηθούν όλα τα υλικά, τα φρέσκα φασολάκια είανι έτοιμα.

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Είδος Κουζίνας: 

Σχόλια

Επειδη ειμαι αρχαριος,ποσο νερο πρεπει να βαλω στην κατσαρολα?

 

Εικόνα: eleni

δεν χρειάζεται να βάλεις νερό στην κατσαρόλα, παρα μόνο στην περίπτωση που δεις κατα την διάρκεια του μαγειρέματος (όταν περιμένεις να βράσουν τα φασολάκια και οι πατάτες) οτι στην κατσαρόλα δεν υπάρχουν υγρά (από την ντομάτα, το ελαιολαδο κτλ.) τότε μόνο προσθέτεις λίγο νερό (περίπου 1/2 φλιτζάνι, κατα προτιμηση ζεστό_ για να μην "κόψεις" την βράση) . Αν το φαγητό "πιει" και αυτό το ζουμί ξανα προσθέτεις.

Καλή επιτυχία!

 


Βρείτε τις συνταγές μας παντού

Διαδώστε: