Φιλέτο με σάλτσα δενδρολίβανου και πουρέ μελιτζάνας

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή, με την οποία σίγουρα θα καταπλήξετε τους καλεσμένους σας. Φιλέτο με σάλτσα δενδρολίβανου και πουρέ μελιτζάνας. Ένα μοναδικό πιάτο με απίστευτους συνδυασμούς γεύσεων. Ιδανικό για τους λάτρεις του “καλού” φαγητού.

Υλικά συνταγής

  • 6 φιλέτα, μοσχαρίσια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.τσ. φυλλαράκια δεντρολίβανου
  • Αλάτι
  • 1 φλ.τσ. κρασί, γλυκό
  • 2 κρεμμυδάκια, λιωμένα στο μίξερ

Για τον πουρέ μελιτζάνας

  • 5 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, μαρινάρουμε τα φιλέτα στο ελαιόλαδο με το δεντρολίβανο και το κρασί, για 6 ώρες στο ψυγείο.

Στην συνέχεια, τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα ψήνουμε στη σχάρα με το ανάλογο αλάτι.

Σ’ ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε τη μαρινάρα μαζί με το κρεμμύδι και την αφήνουμε να βράσει, μέχρι να μείνει ελάχιστη.

Αρκετή ώρα πριν ψήσουμε τα φιλέτα, ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο, ολόκληρες και με τη φλούδα τους.

Έπειτα, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε.

Τις λιώνουμε μ’ ένα πιρούνι, ρίχνουμε αλάτι και μοσχοκάρυδο και τις ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος.

Τέλος, μεταφέρουμε τον πουρέ σ’ ένα κατσαρολάκι και ψήνουμε για 2 λεπτά.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αν μπορούμε, είναι προτιμότερο να ψήσουμε τις μελιτζάνες στη φωτιά του γκαζιού, για να καψαλιστούν καλά και να αποκτήσουν την χαρακτηριστική γεύση του καπνιστού.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: