Ζουμερά και νόστιμα φιλετάκια, αλά κρεμ

Υλικά συνταγής

Μια απολαυστική συνταγή που θα σας ενθουσιάσει. Ζουμερά και νόστιμα φιλετάκια, αλά κρεμ. Δοκιμάστε την.

Υλικά συνταγής

  • 1 μισή κιλό φιλέτο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια
  • Βούτυρο ή μαργαρίνη
  • μισή κούπα κρασί, άσπρο ξερό
  • μισή κούπα κρέμα γάλακτος
  • Καρότα κατεψυγμένα, σε φετάκια (1 συσκευασία)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, κόψτε τα σκόρδα στη μέση και τρίψτε με αυτά το φιλέτο.

Κόψτε το σε φιλετάκια μπουκιάς.

Πασπαλίστε τα με λίγο πιπέρι.

Σ' ένα τηγάνι βάλτε λίγη μαργαρίνη και σοτάρετε καλά τα μανιτάρια.

Έπειτα, στραγγίστε τα από το βούτυρο και αλατοπιπερώστε τα.

Στο ίδιο βούτυρο, σοτάρετε τα φιλετάκια και από τις δύο πλευρές.

Αραδιάστε τα σε πυρέξ ή σε μεταλλική πιατέλα που να χωράει στο φούρνο.

Βάλτε στο καθ' ένα από ένα μανιτάρι και ένα καρότο.

Καρφώστε τα με ξύλινες φουρκέτες.

Στο βούτυρο που έμεινε από τα φιλέτα, ρίξτε το κρασί και βράστε δυνατά ανακατεύοντας και ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού με μια ξύλινη σπάτουλα, ώσπου να ξεκολλήσει κάθε ίχνος ψημένου κρέατος και ο πάτος να μείνει καθαρός.

Η σάλτσα πρέπει να είναι πυκνή σαν σιρόπι.

Στην συνέχεια, ρίξτε μέσα στη σάλτσα την κρέμα γάλακτος λίγη-λίγη, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα.

Βράστε τη μερικά λεπτά. Περάστε την από ένα μεγάλο σουρωτήρι, για να γίνει λεία.

Μετά, δοκιμάστε την, προσθέστε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι και βράστε την 1 με 2 λεπτά ακόμη.

Περιχύστε μ' αυτήν τα φιλετάκια και σερβίρετέ τα αμέσως.

Τα φιλετάκια μας είναι κιόλας έτοιμα.

Καλή σας όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορείτε να συνοδέψετε τα φιλετάκια σας με ρύζι, στο οποίο μπορείτε να βάλετε από πάνω και κρέμα γάλακτος.

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: