Υλικά Συνταγής
Η συνταγή για το πιο πλούσιο ορεκτικό που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Γαρίδες σοτέ με φέτα και σπανάκι. Πεντανόστιμες και λαχταριστές. Ιδανικές για όλες τις περιστάσεις!
Υλικά συνταγής
- 2 μεγάλες γαρίδες
- Λίγο κρασί λευκό
- Λίγο ούζο
- Σπανάκι
- 1 ποτ.κρ. ελαιόλαδο
- Σκόρδο
- 1 ντομάτα, αλεσμένη
- 1 πλάκα τυρί φέτα
- 2-3 φύλλα δυόσμου
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, μαρινάρουμε τις γαρίδες στο αλάτι και στο πιπέρι.
Τις σοτάρουμε σε ένα τηγάνι και τις σβήνουμε με ούζο και λευκό κρασί.
Στη συνέχεια σοτάρουμε σε άλλο τηγάνι σπανάκι με ελαιόλαδο, σκόρδο και μοσχοκάρυδο.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τη φέτα με ρίγανη.
Έπειτα, σοτάρουμε μια αλεσμένη ντομάτα και ρίχνουμε τις μαριναρισμένες γαρίδες.
Παίρνουμε ένα τσέρκι και στρώνουμε μία στρώση σπανάκι, μία στρώση με φέτα και ντομάτα.
Κατόπιν φτιάχνουμε άλλη μία στρώση σπανάκι φέτα και στο τέλος βγάζουμε το τσέρκι και τοποθετούμε από πάνω τις γαρίδες.
Τέλος στολίζουμε με τη σάλτσα από τις γαρίδες, σοταρισμένα ντοματίνια και 2 ή 3 φύλλα σοταρισμένο δυόσμο.
Οι γαρίδες σοτέ με φέτα και σπανάκι είναι έτοιμες.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Για έξτρα νοστιμιά, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για γαρίδες
- Γαρίδες Λαδολέμονο
- Πεντανόστιμες γαρίδες με σκόρδο, κρεμμυδάκι και μαϊντανό
- Διαφορετικές γαρίδες με σάλτσα σκόρδου
- Διαφορετικές γαρίδες με ούζο και κρέμα γάλακτος
- Γαρίδες σαγανάκι, που μοσχοβολάνε