Γεμιστά με πλιγούρι και σταφίδες

Υλικά συνταγής

Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και βγάζουμε τα σπόρια ( κρατάμε το καπάκι ).

Κόβουμε το καπάκι από τις ντομάτες βγάζουμε την σάρκα τους και κρατάμε τον χυμό τους σε ένα μπολ …( κρατάμε το καπάκι )

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε το πλιγούρι με το φρέσκο κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα …

ρίχνουμε το ζωμό και μόλις πάρει βράσει σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε τις σταφίδες την σάρκα από την ντομάτα το αλάτι το πιπέρι και  την πάπρικα , σκεπάζουμε το και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να μαλακώσει ( περίπου δεκαπέντε λεπτά )

Στην συνέχεια γεμίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες με ένα κουταλάκι και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι …

Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και πασπαλίσουμε με ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι

Σκεπάζουμε με ένα αλουμηνόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά

Δέκα λεπτά πριν φτάσουμε στον χρόνο που θα είναι έτοιμο το φαγητό αφαιρούμε το αλουμηνόχαρτο για να πάρουν χρώμα τα γεμιστά μας …

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=q455RkyJVU0

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 5)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Βασικά υλικά: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: 

Δείτε ακόμα

Βρείτε τις συνταγές μας παντού

Διαδώστε: