Γευστικό γλυκό με φράουλες και ανθότυρο

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή που θα σας αρέσει πολύ. Γλυκό με φράουλες και ανθότυρο. Δροσιστικό γλυκάκι και άκρως απολαυστικό. Η μοναδική γεύση της φράουλας, σε συνδυασμό με το ανθότυρο θα σας κάνει να θέλετε και άλλο κομμάτι. 

 Υλικά συνταγής

  • Μισή κούπα ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 αυγά, χωρισμένα
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κ.σ. ζελατίνη σκόνη
  • Μισή κούπα τριμμένα μπισκότα (πτι-μπερ)
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • Μισό κ.γλ. κουταλάκι κανέλα
  • 60 γρ. βούτυρο καθαρό, λιωμένο
  • 800 γρ. ανθότυρο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κούπα σαντιγί
  • 1 κιλό φράουλες

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ρίχνουμε μισή κούπα ζάχαρη μέσα στα 3 κροκάδια αυγού και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε μισή κούπα χυμό πορτοκαλιού, αδειάζουμε το μίγμα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σε μισή κούπα χυμό πορτοκαλιού, διαλύουμε 2 κουταλιές ζελατίνη, την αφήνουμε να φουσκώσει και την προσθέτουμε στο μπεν μαρί με το μίγμα των αυγών.

Στην συνέχεια, ανακατεύουμε μισή κούπα τριμμένα μπισκότα με 2 κουταλιές ζάχαρη και μισό κουταλάκι κανέλα και ρίχνουμε μέσα 1/4 καθαρό λιωμένο βούτυρο.

Ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα και καλύπτουμε τον πάτο.

Αν θέλουμε, το ψήνουμε για 7 με 8 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου ή το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών, σε μαρέγκα απαλή.

Έπειτα, χτυπάμε 800 γρ. ανθότυρο στο μίξερ να αφρατέψει και ρίχνουμε μέσα 1 κουταλάκι αλάτι και 2 κουταλιές χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού και 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού.

Ρίχνουμε την κρέμα που φτιάξαμε στο μπεν μαρί, μέσα στο μίγμα τυριού και προσθέτουμε 1 κούπα σαντιγί και τη μαρέγκα.

Τέλος, αδειάζουμε το μίγμα πάνω στη βάση, το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες και το γαρνίρουμε με φράουλες ή σάλτσα φράουλας και αμύγδαλα.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Όταν λέμε καθαρό βούτυρο, εννοούμε το βούτυρο που το έχουμε βράσει, το έχουμε αφήσει να κρυώσει και έχουμε αφαιρέσει το λίπος που αφήνει επάνω.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: