Μπριζόλες γεμιστές με δαμάσκηνα

Υλικά συνταγής
Μπριζόλες γεμιστές με δαμάσκηνα

Μια πεντανόστιμη και διαφορετική συνταγή για το τραπέζι σας. Μπριζόλες γεμιστές με δαμάσκηνα. Ένα πιάτο με εντυπωσιακή παρουσίαση. Δοκιμάστε τες και θα καταπλήξετε ακόμα και τους πιο απαιτητικούς!

Υλικά συνταγής

  • 4 μεγάλες μπριζόλες, χοιρινές (πάχους 2 εκ.)
  • Λίγο ελαιόλαδο, για το ψήσιμο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 4 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι, κομμένα στη μέση
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Μισό φλ.τσ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι μικρό, τριμμένο στον τρίφτη
  • Μισό φλ.τσ. μείγμα μυρωδικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • Χυμοί, από το ταψί
  • 1 κ.σ. αλεύρι, διαλυμένο σε νερό
  • Μισό φλ.τσ. άσπρο κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα σε ζεστό νερό για 15 λεπτά.

Τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε στη μέση.

Στην συνέχεια, ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι στο βούτυρο.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι, το μείγμα μυρωδικών και αναμειγνύουμε καλά.

Τοποθετούμε το μείγμα σε μπολ, μαζί με τα δαμάσκηνα.

Το βάζουμε στην κατάψυξη για να πήξει και να ενωθούν τα υλικά.

Χαράζουμε βαθιά τις μπριζόλες στην παχύτερη πλευρά.

Τοποθετούμε στη σχισμή το μείγμα που ετοιμάσαμε και κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες.

Έπειτα, τοποθετούμε τις μπριζόλες σε λαδωμένο ταψί.

Τις λαδώνουμε με πινέλο και τις αλατοπιπερώνουμε.

Τις ψήνουμε πάνω στο μάτι της κουζίνας μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές.

Κατόπιν, μεταφέρουμε το ταψί στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.

Βγάζουμε τις μπριζόλες από το φούρνο, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και τις διατηρούμε ζεστές, όσο ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Στραγγίζουμε το ζωμό από τις μπριζόλες και το ρίχνουμε σε μικρή κατσαρόλα μαζί με το κρασί και το αλεύρι.

Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Τέλος, σερβίρουμε τις μπριζόλες σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Το μείγμα μυρωδικών μπορεί να περιέχει θυμάρι, ρίγανη, μαντζουράνα, μαϊντανό.
  • Συνοδεύουμε με ρύζι η πατάτες φούρνου.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για μπριζόλες

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: