Σουβλάκια με ρύζι, σπιτικά και νόστιμα!

Συνταγή από Μαρακι | Ενημερώθηκε στις 09/03/2021

Ψάχνετε για ένα γρήγορο γεύμα που θα σας βγάλει λίγο από τον συνηθισμένο τρόπο διατροφής; Μην αγχώνεστε σας έχω την λύση! Αυτή η συνταγή για σουβλάκια με ρύζι, είναι ό,τι χρειάζεστε. Μια εύκολη συνταγή με λίγα υλικά που την χρειάζονται μικροί και μεγάλοι για να βάλουν λίγο ακόμα αλατοπίπερο στην διατροφή τους. Νόστιμη και σπιτική, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για κάθε λάτρη της ελληνικής κουζίνας και του ψητού κρεάτος...

Υλικό Συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι ή χοιρινό κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια
  • 6 μικρά κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 4 πιπεριές κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια
  • ρίγανη
  • ελαιολαδο
  • ξυλάκια για τα σουβλάκια
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Σε ένα μπωλ βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη.

Τα ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα μας να ξεκουραστεί για 2 ώρες στο ψυγείο.

Μετά κόβουμε τα λαχανικά μας (τις πιπεριές και τα κρεμμύδια δηλαδή) και βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο.

Στη συνέχεια, φτιάχνουμε τα σουβλάκια μας ως εξής:

Βάζουμε ένα κομμάτι κρέας, ένα κομμάτι πιπεριάς και μετά ένα κομμάτι κρεμμύδι. Συνεχίζουμε με την ίδια σειρά μέχρι να γεμίσει το σουβλάκι.

Αφού φτιάξουμε όλα τα σουβλάκια, τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν στο γκριλ, γυρνώντας κάθε 10 λεπτά πλευρά ώστε να ψηθούν παντού.

Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε και το ρύζι, ακολουθώντας τις οδηγίες τις συσκευασίας. Δεν χρειάζεται ειδική συνταγή για να βράσεις ρύζι!

Μόλις τα σουβλάκια μας είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε στα πιάτα μας μαζί με το ρύζι.

Καλή μας απόλαυση!

 

Συμβουλές για τα σουβλάκια

  • Καλό θα ήταν πριν βάλουμε τα σουβλάκια για ψήσιμο να ρίξουμε λίγο ελαιόλαδο πάνω τους για να γίνουν ακόμα πιο ζουμερά κατά το ψήσιμο.
  • Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε λίγη γλυκιά πάπρικα στην αρχή, στο μείγμα με το κρέας και τα μπαχαρικά, για να απογειώσει την γεύση.
  • Ιδανικό και πιο ταιριαστό ρύζι που βόλεψε εμένα είναι το μπασμάτι αφού γίνεται γρήγορα, είναι νόστιμο αλλά και αρωματικό.

 

Άλλες ωραίες συνταγές με κρέας

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.9 (27 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας