Χοιρινή τηγανιά με σάλτσα από γιαούρτι

Από mama-katerina, 22 Ιανουάριος, 2018
Μερίδες

Η τηγανιά είναι ένας εύκολος μεζές που μπορείτε να τον φτιάξετε και για μεσημεριανό ή σε ένα τραπέζι. Θέλει τηγάνι βέβαια με ότι σημαίνει αυτό για τις θερμίδες του, αλλά γευστικά είναι το κάτι άλλο. Εδώ θα δούμε μια συνταγή για χοιρινή τηγανιά με σάλτσα από γιαούρτι.

Αρχικά, ετοιμάζουμε τη μαρινάδα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μέσα την τριμμένη ντομάτα, τα κρεμμύδια, τις τρεις σκελίδες σκόρδο, την πιπεριά, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο.

Ρίχνουμε στο μπολ και τα κομμάτια του χοιρινού και ανακατεύουμε. Πρέπει να αφήσουμε το κρέας να μαριναριστεί το λιγότερο για 4 ώρες. 

Στη συνέχεια, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε το χοιρινό μας.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το γιαούρτι, το δυόσμο, δύο σκελίδες σκόρδο τριμμένο, δύο κουταλιές σούπας λεμόνι και δύο κουταλιές κρύο νερό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά να γίνει ομοιογενής η σάλτσα. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη! 

Σερβίρουμε τη χοιρινή τηγανιά μαζί με τη σάλτσα και καλή μας όρεξη!

Συμβουλές:

  • Αν μπορείτε παγώστε λίγο τη σάλτσα στο ψυγείο. 
  • Όταν φτιάχνουμε τη μαρινάδα για να μαλακώσουμε και να αρωματίσουμε το κρέας, πρέπει να το αφήσουμε στη μαρινάδα για 4 ώρες στο ψυγείο και να το ανακατεύουμε ανά διαστήματα.
Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.4 (36 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας