Υλικά Συνταγής
Με ουζάκι; Με κρασάκι; Το ψητό χταποδάκι ταιριάζει με ό,τι και να το συνδυάσετε. Μια εύκολη άλλα και νοστιμότατη συνταγή που θα την αγαπήσει κάθε λάτρης της ελληνικής ψαρο-κουζίνας!
Υλικά Συνταγής
- 1 χταπόδι μικρο
- ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ξύδι
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Αρχικά καθαρίζουμε το χταπόδι μας.
Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται, θα αρχίσει να βγαίνει το ζουμί του.
Προσθέτουμε λίγο ξίδι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει.
Βγάζουμε το χταπόδι από την κατσαρόλα και το αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την ρίγανη μας και το τοποθετούμε σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε λαδώσει από πριν.
Το βάζουμε στο grill και μόλις είναι έτοιμο το κόβουμε σε κομματάκια, το σερβίρουμε σε μια ωραία πιατέλα και προσθέτουμε από πάνω το λαδόξιδο.
Και αυτό ήταν το χταποδάκι μας είναι έτοιμο.
Καλή μας απόλαυση!