Πάπια στην κατσαρόλα με πορτοκάλι!

Υλικά συνταγής

Μήπως ψάχνετε για μια συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι που θα είναι πρωτότυπη και θα εντυπωσιάσει; Μην αγχώνεστε σας έχω την λύση! Η συνταγή μας για πάπια ψητή με πορτοκάλι, είναι αυτό που χρειάζεστε. Μια συνταγή τόσο νόστιμη και λαχταριστή που θα βάλετε σίγουρα στο καθημερινό σας μενού. Η πάπια σε συνδυασμό με το πορτοκάλι δίνει μια γλυκόξινη γεύση, πραγματικά ερωτεύσιμη. Και ο τρόπος ψησίματος θα κάνει την πάπια να λιώνει στο στόμα. Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!

Υλικά Συνταγής

  • 1 ολόκληρη πάπια (φιλεταρισμένη)
  • 6 πορτοκάλια
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 100 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 2-3 κ.γ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. λικέρ
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 70 γρ. βούτυρο και ροδίζουμε την πάπια. Μαζί με το καρότο και το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε λίγο νερό, το κονιάκ και το λικέρ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας καλά και αλατοπιπερώνουμε.

Την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά.

Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω μέχρι το φαγητό να γίνει χλιαρό.

Στύβουμε 3 πορτοκάλια και ρίχνουμε τον χυμό τους μέσα στην κατσαρόλα με την πάπια και μαγειρεύουμε ακόμα για 10 λεπτά.

Μαζεύουμε την σάλτσα της κατσαρόλας και την σουρώνουμε σε μια πιο μικρή κατσαρολίτσα.

Την βράζουμε μέχρι να μείνει η μισή.

Στη συνέχεια, κόβουμε και τα υπόλοιπα πορτοκάλια σε φέτες και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγανάκι με το υπόλοιπο βούτυρο.

Τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό για να μεγαλώσουν.

Τέλος παίρνουμε μια πιατέλα και απλώνουμε πάνω τις τηγανίτες φέτες πορτοκαλιου και βάζουμε από πάνω τα κομμάτια της πάπιας μας περιχύνοντας την σως μας.

Καλή μας απόλαυση!

Συμβουλές για την πάπια μας

  • Εάν θέλουμε μπορούμε να συνοδεύσουμε την πάπια μας με πατατούλες ή ρυζάκι.

Κι άλλες συνταγές για πουλερικά

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: