Καρμπονάρα, μια συνταγή βγαλμένη από τον παράδεισο του μακαρονά!

Υλικά συνταγής
Καρμπονάρα, μια συνταγή βγαλμένη από τον παράδεισο του μακαρονά!

Κάποιες μέρες τα μακαρόνια είναι η καλύτερη λύση για γρήγορο και χορταστικό φαγητό. Με αυτή εδώ τη συνταγή για σπαγγέτι καρμπονάρα, το φαγάκι μας θα γίνει σκέτη απόλαυση!

Υλικά Συνταγής

  • 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
  • 6 φέτες μπέικον κομμένο σε μικρά τετραγωνάκια
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος (αν δεν έχετε 300 ml φρέσκο γάλα)
  • 2 φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 1 μεγάλη κουταλιά αλεύρι
  • 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο αλμυρό τυρί

 

Εκτέλεση Συνταγής

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας για 8-9 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην κατσαρόλα.

Κόβουμε το φρέσκο πράσινο κρεμμυδάκι σε λεπτές ροδέλες. Αν έχουμε και μανιτάρια, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, τσιγαρίζουμε δύο κουταλιές βούτυρο με το κομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το ψιλοκομμένο μπέικον και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και αφήνουμε το τηγάνι εκεί για να ετοιμάσουμε την υπόλοιπη σάλτσα της καρμπονάρας.

Κόβουμε το ξερό κρεμμύδι στη μέση.

Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε (για 2-3 λεπτά σε δυνατη φωτιά) το ξερό κρεμμύδι που κόψαμε στη μέση.

Διαλύουμε μια κουταλιά αλεύρι σε ένα ποτήρι βραστό νερό. Βάζουμε το αλεύρι λίγο-λίγο στο νερό και ανακατεύουμε καλά για να μην μείνει το αλεύρι σε μπαλάκια...

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το διαλυμένο αλεύρι ανακατεύοντας καλά.

Αφήνουμε για 4-5 λεπτά να πάρει μια βράση και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αν είναι πολύ πηχτή την αραιώνουμε λίγο με ζεστό νερό.

Όταν βράσει το μείγμα, ρίχνουμε μέσα τριμμένη παρμεζάνα ή άλλα αλμυρά τυριά της αρεσκείας μας.

Ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να λιώσει εντελώς το τυρί μες στην σάλτσα.

Προσθέτουμε στη σάλτσα της καρμπονάρας τα τσιγαρισμένα λαχανικά με το μπέικον και ανακατεύουμε καλά.

Τέλος, ρίχνουμε σιγά-σιγά τη σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να πάει η σάλτσα παντού…

Η ωραία καρμπονάρα μας είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές για πετυχημένη καρμπονάρα

Αν δεν έχουμε κρέμα γάλακτος, μπορούμε να βάλουμε 2 ποτήρια φρέσκο γάλα. Το ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι με μια κουταλιά κορν φλάουρ.

Αν δεν έχουμε παρμεζάνα ή αλμυρό τυρί, αλλά έχουμε γραβιέρα, βάζουμε παραπάνω ποσότητα τυριού στην καρμπονάρα.

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.4 (Ψήφοι: 7)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: