Υλικά Συνταγής
Το ταχίνι είναι γνωστό για τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρει στον άνθρωπο! Εδώ έχουμε τη συνταγή για ταχινόπιτα, μια αυθεντική πολίτικη συνταγή που θα την λατρέψουμε όλοι!
Υλικά Συνταγής
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι
- Μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό
- Μισό φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
- Μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (κοφτές)
- 1 κ.γ. αλάτι (κοφτές)
- Μισό φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
- Μισό φλιτζάνι τσαγιού ξανθή σταφίδα
- Μισό φλιτζάνι τσαγιού μαύρη σταφίδα
- Μισό φλιτζάνι τσαγιού κόντιτα
Εκτέλεση Συνταγής
Σε ένα μπωλ χτυπάμε το ταχίνι και ρίχνουμε τμηματικά το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού και την ζάχαρη.
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Προσθέτουμε τα φρούτα (κόντιτα) στο μπωλ και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα ορθογώνιο ταψί (25x35 εκ.) και το πασπαλίζουμε με αλεύρι. Το αναποδογυρίζουμε και το χτυπάμε για να πέσει το περιττό αλεύρι.
Βάζουμε μέσα το μείγμα της ταχινόπιτας και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 περίπου λεπτάκια.
Όταν κρυώσει κοσκινίζουμε επάνω στην ταχινόπιτα ζάχαρη άχνη.
Τέλος σερβίρουμε σε ένα πιάτο και απολαμβάνουμε αυτό το εξαίσιο γλύκισμα.
Καλή μας απόλαυση!
Συμβουλή για την ταχινόπιτα
- Αν θέλουμε προσθέτουμε στο μείγμα της ταχινόπιτας 1 κ.σ. κανέλα