Κέικ με ροδάκινο και αχλάδι, η καλοκαιρινή νοστιμιά!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 17/07/2023

Η συνταγή που θα λατρέψετε. Κέικ με ροδάκινο και αχλάδι, η καλοκαιρινή νοστιμιά! Ιδανικό για πρωινό, δεκατιανό και για τον απογευματινό καφέ σας, στο σπίτι, την εξοχή ή την παραλία!

Υλικά συνταγής

  • 3-4 ροδάκινα
  • 1 αχλάδι
  • 210 γρ. φρέσκο βούτυρο (τα 50 γρ. είναι για τα φρούτα)
  • 1 κ.σ.  μέλι
  • 4 αυγά
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 160 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.γλ. μπέικιν
  • 1 βανίλια

 Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά σε αντικολλητικό ταψάκι 28 εκατοστών βάζουμε τα 50 γραμμάρια βούτυρο και το μέλι λιωμένα.

Από πάνω απλώνουμε τα φρούτα σε φετούλες τη μια δίπλα στην άλλη.

Γεμίζουμε τα κενά με κομματάκια φρούτων.

Έπειτα ρίχνουμε από πάνω τη ζύμη που έχουμε φτιάξει, χτυπώντας 160 γραμμάρια βούτυρο με τη ζάχαρη ,τα αυγά το αλεύρι το μπέικιν και τη βανίλια.

Κατόπιν ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά περίπου.

Τέλος αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, τ' αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε σε κομμάτια.

Το κέικ με ροδάκινο και αχλάδι είναι έτοιμο.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Αντί για ροδάκινα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε νεκταρίνια.
  • Αντικαθιστούμε το βούτυρο με μαργαρίνη.

Σχετικές συνταγές

Πηγή: ewoman.gr 

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας